gingerbread-cookies-img2Ingrédients

  • 750ml de farine
  • 15ml de gingembre moulu
  • 5ml de bicarbonate de soude
  • 5ml de canelle moulu
  • 2ml de muscade moulu
  • 180ml de beurre non sale
  • 250ml de cassonade
  • 125ml de mélasse
  • 1 œuf
  • Pincée de sel

Warning : Faites attention à la muscade. Son gout est très présent! N’en mettez pas trop!!

 Préparation

– Mélangez la farine, gingembre, bicarbonate, cannelle, muscade et sel dans un plat. Mélangez dans un autre beurre, cassonade et la mélasse.

– Une fois homogène, rajoutez l’œuf. Mélangez les ingrédients sec et humide.

– Mettre au frigidaire pendant une heure.

– Préchauffer le four à 375° et faire cuire les biscuits sur une plaque graissé pendant environ 8 minutes.

Glaçage facultatif

Ajouter un œuf à 375 ml de sucre à glacer.

Vous me direz si vous les avez aimer!

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Ingrédients

  •  750ml of flour
  • 15ml of powdered ginger
  • 5ml baking soda
  • 5ml powdered cinnamon
  • 2ml powdered nutmeg
  • 180ml of non salted butter
  • 250ml brown sugar
  • 125ml of molasse
  • 1 egg
  • Pinch of salt

Warning : Be careful with the nutmeg, the taste of that spice is REALLY strong!!

 Préparation

– Mix the dry ingredients together : flour, ginger, cinnamon, baking soda, nutmeg and salt. In another bowl mix the wet ingredients : Butter, brown sugar and molasse.

– Once everything in the wet bowl has an homogeneous feel, add the egg. Mix both the dry and wet ingredient.

– Put in the fridge for an hour.

– Preheat your oven at 375°. Put the cookies on a greased plaque and bake for 8 minutes or until golden.

Facultative icing

Mix an egg and 375ml of white sugar until it is homogeneous.

Tell me if you like those!

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